Szükséges eszközök:
- kés (ananász meghámozásához, feldarabolásához)
- tálca
- 1 db 25 cm3-es főzőpohár
- 2 db 10 cm3-es mérőhenger
- 3 db kémcső
- kémcsőállvány
- hőforrás (Bunsen- vagy borszeszégő)
- kisebb darab géz
- üvegtölcsér
- szűrőkarika
- állvány
Szükséges anyagok:
- 1 db ananász (nyers!, konzerv nem jó!)
- 2 g zselatin (hidegen oldódó)
- desztillált víz
- jég
Kísérlet elvégzése:
- Hámozzuk meg a nyers ananászt, majd kockázzuk fel.
- A kockákat tegyük egy konyhai turmixgépbe és óvatosan turmixoljuk össze. Ügyeljünk arra, hogy a turmixolás során ne habosodjon fel a pép!
- A pépet szűrjük át egy ötszörösen hajtott gézrétegen, és az így kinyert lével dolgozzunk tovább.
- Vegyünk elő 3 kémcsövet. Mérőhenger segítségével mérjünk ki az egyikbe 3 cm3 vizet, majd a pépesített ananászból mérjünk ki szintén 3-3 cm3-t a további 2 kémcsőbe.
- Tartalmuk alapján jelöljük meg a kémcsöveket és jegyezzük meg, hogy melyikbe mit mértünk ki.
Eszközök: feladatlap
Ez a bejegyzés az EFOP-3.4.4-16-2017-00015 AP4 támogatásával jött létre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése